İSTİKLAL MARŞI´NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI
485
14:05
06.03.2015

Sarayköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce şube müdürümüz Erdal YOKUŞ´un koordinatörlüğünde 04/03/2015 Çarşamba Günü Belediye Çok Amaçlı Salonu´nda liseler arasında İstiklal Marşı´nın Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Program Menderes  Anadolu Lisesi  ve Sarayköy Anadolu Lisesi´nce organize edildi. Programa Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat ÖZSOY, okul müdürleri ve lise öğrencileri katıldı.

İlçe Birincisi Sarayköy Anadolu Lisesi 9/A Sınıfı Öğrencisi Süheyla ACAR oldu. 09/03/2015 Pazartesi Günü Merkezefendi İlçesi Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi ´nde yapılacak Nevzat ERTEN Anadolu Lisesi´nin koordinatörlüğünde hazırlanan il yarışmasında ilçemizi temsilen katılacaktır. Öğrencimize başarılar dileriz...

İstiklal Marşı "Korkma!" seslenişi ile başlar. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku olmayıp her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin dillendirilmesidir Bu en olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin bir ifadesidir. Çünkü esaret de ümitsizlik de bize yakışmazdı.Bir başka dizesinde ise : Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın." Diye gençlere seslenir. Vatanın korunması, bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen; bu topraklar altında kefensiz olarak yatan şehit dedelerini unutmayan vefalı bir gençliğin eliyle olacaktır.

Öyle de oldu. Milletimizin hür yaşama azmi ve aşkı Mustafa Kemal gibi eşsiz bir liderin başkanlığında bizlere yeni ufuklar açacaktı . Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da yaşayacak olan milletimiz vatanına ve istiklaline yönelmiş olan bu çılgınca ve hayâsızca saldırılara elbette boyun eğmeyecekti.İstiklal Marşı´nda, istiklâl davamızı anlatması bakımından büyük manası olan mısralar vardır.Özellikle ; "Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk´a tapan milletimin istiklâl"    Mısralarını Milletimizin asla unutmaması gerekir. M.Akif : O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi.  Fakat bir gün bile ümidimizi kaybetmedik, asla yeise düşmedik. Zaten başka türlü çalışabilir miydik? Ne topumuz vardı, ne tüfeğimiz... Fakat imanımız büyüktü: O şiir, milletin o günkü heyecanının bir kıymetli hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz... Onu kimse yazamaz... Onu ben de yazamam... Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım..demiştir.. Sevgli Öğrenciler 

    İstiklâl Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir,İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize , bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır.Bağımsızlığınıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı bir yenilenmedir, dinamizmdir.Türk dilinin en güzel örneklerinden biridir.İstiklal Marşı tefekkürdür, ruhtur, heyecandır, şanlı mazimizdir.Kahramanlık destanımızdır, heybetli kimliğimizdir.Dik bir duruştur.Milli mutabakattır.Maneviyat sembolüdür.Kararlılık, yurtseverlik,özgürlük aşkı ve çağdaşlıktır  İstiklâl marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve coşkunun derecesi bize bırakılan yüce mirasa ne denli sahip çıktığımızın göstergesi olduğundan; bayrak törenlerine karşı her zamankinden daha duyarlı olmak, bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır. Ancak o zaman İstiklâl Marşımızın yazarı üstad Mehmet Akif Ersoy´un "Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın" duası gerçekleşir.

 

 

 

 

 

12 mart       12 mart

 

 

12 mart       12 mart

 

 

 

 


Yayın Tarihi: 06.03.2015