DENİZLİ SARAYKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı

OKULA MUHTEŞEM BİR BAŞLANGIÇ Akşam yatarken "Niyet ettim kendi geleceğim için bu yıl başarılı olmaya." diye niyet ederek yatarsın. Yatağa uzanırken sene sonunda alacağın takdir ve teşekkürlerin, kazanacağın sınavların hayalini kurarsın. Sabah uyandığında "Okulumun gözü bu sene harika bir öğrenci görsün." diye kalkarsın. Kahvaltıda seni böyle güzel yetiştiren anne-babanın hayırlı dualarını alırsın. Okula gitmek için evden çıkarken "Bekle okulum ben geliyorum." diye enerjini en üst düzeye çıkarırsın. Okulun bahçesine girerken "İşte benim cennetim." diye kendini mutlu hissedersin. Öğretmenlerinle selamlaşırken "İşte benim sanatkârlarım ve mimarlarım." diye onlara saygıyle gülümsersin. Ders kitaplarını eline alıp öpersin, koklarsın, sevgiyle içine çekersin ve "Beynimin gıdası gelmiş." diye merakla okursun. Her öğretmen sınıfa geldiğinde " Şu anda dünyanın birçok yerinde çocuklar savaş, yoksulluk, göç, terör ve zulüm nedeniyle ölüyor, ben çok güzel bir sınıftayım." diye Allah´a şükrederek öğretmenlerini ayakta karşılarsın. Akşam eve gelirken gidebileceğin sıcacık bir yuvan olduğu için hamdedersin. Derslerini bitirip yatağa uzandığında tavana yapıştırdığın "Başarı bana çok yakışıyor." yazısını bir kere daha tekrar edersin. Allah senin zihnini açık etsin, gönlünü huzurlu kılsın, zekânı keskinleştirsin, algılarını açsın, yüzünü güldürsün. Alişan Kapaklıkaya
2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı

        Ulu önder Atatürk: “Eğitim ve eğitimciden yoksun bir millet henüz millet olma kimliğini kazanamamıştır.” demiş;

Millet olabilmenin kimliğinin eğitimden geçtiğini açıklamıştır.

         Peki, nasıl bir eğitim? İlk önce öğrencilerimizin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini yetiştirmelerine imkân tanıyan, çağdaş, bilimsel ve demokrasiyi esas alan bu temeller üzerinde yetişen bir eğitim.

         Bunun yanında; ailesini, vatanını, milletini gönülden seven, kültürel değerlerine sıkı sıkıya bağlı din,  dil, ırk,  farkı gözetmeksizin herkese aynı ölçülerde yaklaşan, kendisine saygı duyduğu gibi başkalarını da saygı duyan, güvenen, çevresine değer veren, ilim öğrenmenin bir fazilet olduğunu anlayan, toplum menfaatlerini kendi menfaatlerinden üstün tutan, eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu bilen, Bu vatanda yaşamaktan ve bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyan, öğretimden çok eğitimin ön plana çıkarıldığı bir eğitim." anlayışıyla  2015 2016 eğitim öğretim yılına başlıyoruz.

           2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bala Mah. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir caddesi, No98/5 Sarayköy DENİZLİ - 02584151116

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.